Alleen wonder kan Oranje naar finale Nations League brengen

Het Nederlands Elftal moet morgen zelf winnen en vervolgens hopen op een misstap van Italië. Alleen dan zal het elftal van bondscoach Frank de Boer de final four van de Nations League halen.

Italië won afgelopen weekend knap met 2-0 van Polen. Daarmee ging de tijdelijke koppositie van Oranje weer over naar de Azzurri. Ook Oranje heeft zo maar niet in en tegen Polen gewonnen. Dat laten ook de bookmakers zien. TOTO, de enige legale aanbieder van weddenschappen in Nederland. Voor een overwinning van Oranje wordt 1,91 keer de inleg uitgekeerd. Ter vergelijking, bij thuisland Polen is dat 4,10 keer de inzet. Dat is net iets meer dan een gelijkspel (3,80).

En dan is er nog de wedstrijd tussen Bosnië & Herzegovina – Italië. Zoals bekend moet Oranje zelf winnen en vervolgens hopen op maximaal een gelijkspel van de Italianen. Een overwinning van Italië levert 1,31 maal je inleg op. Een inzet op een gelijkspel of winst voor de Bosniers levert maar liefst 5 tot 8 keer je inzet op. Bijzonder lucratief. Ook bij andere bookmakers, zoals Unibet, zie je een vergelijkbaar beeld. Oranje heeft dus echt een wonder nodig om voor het tweede jaar op rij de finale van de Nations League te halen.

Beide wedstrijden worden vanavond om 20.45 uur gespeeld. Mocht Oranje daadwerkelijk de finale halen dan treft het daarin sowieso Spanje en Frankrijk. Spanje deed dat zeer imponerend door Duitsland met maar liefst 6-0 aan de kant te schuiven. België en Denemarken bepalen vanavond onderling wie de andere finalist wordt.