Almere City haalt brok aan ervaring in huis

Bron: Marco Oomen Fotografie

Almere City FC wil komend seizoen hoge ogen gooien in de Keuken Kampioen Divisie. De jongste club uit het Nederlandse profvoetbal wil namelijk maar al te graag naar de Eredivisie. Om die ambities bij te zetten haalt het nu ook ervaring.

Trainer Ole Tobiasen mag namelijk een landgenoot verwelkomen. Het gaat om de Deense verdediger Frederik Helstrup. De 27-jarige centrale verdediger speelde de afgelopen seizoenen op het hoogste niveau van Polen voor Arka Gdynia. Nu maakt de verdediger de overstap van de Ekstraklasa naar het Yanmar Stadion in Almere. Er lag bij Almere City FC een tweejarig contract voor hem klaar.

De voormalig jeugdinternational van Denemarken speelde in eigen land voor Lyngby BK en AC Horsens. In 2015 trok Helstrup naar Helsingborgs IF waar hij 74 duels in het eerste elftal speelde. Twee jaar later volgde de overstap naar Polen. Met Arka Gdynia legde hij in 2018 beslag op de Poolse Super Cup.

Helstrup op de website van zijn nieuwe club: “Ik ben warm welkom geheten en heel blij om hier te zijn. Het ambitieuze project van Almere City FC spreekt mij aan. Ik ben een voetballende verdediger, maar vooral een echte winnaar. Daar draait het allemaal om. Die energie wil ik laten zien tijdens wedstrijden en trainingen. Deze club wil serieus gaan meestrijden om promotie. Dat is ook mijn doel. Alleen dan ben ik tevreden.”

Technisch manager Teun Jacobs van Almere City FC: “Frederik is een speler met een flinke bagage op het hoogste niveau van Denemarken, Zweden en Polen. Hij heeft leidinggevende kwaliteiten, een goed linkerbeen en een enorme drive om zichzelf telkens te verbeteren. Daarnaast is hij inzichtelijk erg sterk.”