Almere City spreekt met twee transfers ambities uit

Credits: Marco Oomen Fotografie

Het Covid-19 virus hakt er bij de clubs uit de Keuken Kampioen Divisie hard in. Er zijn nauwelijks inkomende transfers, terwijl nagenoeg alle aflopende contracten niet worden verlengd. De vraag is zelfs of alle clubs ook in het seizoen 2020-2021 nog zullen bestaan.

Er zijn een aantal uitzonderingen. De ambities van De Graafschap, SC Cambuur en NAC Breda zijn nog altijd aanwezig. Roda JC mag steeds meer hopen op een financiële impuls en rustiger vaarwater vanwege een verandering in aandeelhouders. Een andere clubs die rustig doorbouwt aan de toekomst is Almere City. Die club wil komend seizoen om promotie naar de Eredivisie gaan spelen.

Almere City investeerde afgelopen seizoen al flink in de selectie. Deze week kondigde het ook nog eens de komst aan van twee nieuwe spelers. Zo komt Ryan Koolwijk de selectie versterken. Koolwijk, inmiddels 34 maar nog altijd topfit, tekende in de Flevopolder een contract voor een seizoen. De middenvelder kwam het laatst uit voor het Slowaakse AS Trencin. Vanwege Covid-19 liet hij zijn aflopende contract voortijdig eindigen. Koolwijk speelde eerder voor Excelsior, NEC en FC Dordrecht. Er staan al 227 duels in de Eredivisie op de teller.

,,Almere City FC is ambitieus en ik hoop met de club te gaan strijden om promotie naar de Eredivisie”, vertelt Koolwijk op de  website van Almere City FC. ,,Ik voel mezelf topfit, heb de nodige ervaring en hoop daarmee het team op sleeptouw te kunnen nemen. Er waren meerdere clubs geïnteresseerd, maar het gevoel bij Almere City FC was direct goed. We zijn er daardoor vrij snel uitgekomen. Ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging.”

Technisch manager Teun Jacobs. ,,Ryan is gepokt en gemazeld in de voetballerij. Hij heeft meer dan tweehonderd wedstrijden in de Eredivisie achter zijn naam staan en weet ook hoe het is om met een club uit de Eerste Divisie om promotie te strijden. Daarnaast heeft hij gedurende zijn periodes bij Trencin ervaring opgedaan in het buitenland. Ryan is bovendien een jongen met leiderschap en kan daarmee ook van waarde zijn voor de jongere spelers in de selectie.”

Eerder deze week kondigde Almere City FC al de komst aan van Oussama Bouyaghlafen. De 22-jarige buitenspeler is afkomstig van FC Den Bosch en tekent in Flevoland een contract voor twee seizoenen. ,,Ik was transfervrij en Almere City FC was er snel bij”, aldus Bouyaghlafen. ,,Almere City FC is een jonge en ambitieuze club en we waren er snel uit. Ik houd ervan om jongens voor de goal te bedienen. Onze gezamenlijke stip aan de horizon is de Eredivisie. Daar gaan we voor strijden.”

Een week geleden haalde Almere City FC met Thibaut Lesquoy al haar eerste aanwinst voor het seizoen 2020/2021 binnen. De 24-jarige linksback komt over van het Luxemburgse F91 Dudelange. Met die club was hij afgelopen seizoen actief in de Europa League. Hij tekent een contract voor twee seizoenen, met de optie voor nog een jaar.

Met de kwaliteitsimpuls van deze drie nieuwe spelers en aanwezigheid van sterkhouders als Kip, Vossebelt en Verheydt lijkt er in Almere iets mooit te onstaan.