American dream voor Jaap Stam, berooft Advocaat van assistent

Credits: FC Cincinnati

Jaap Stam wordt de nieuwe trainer van het Amerikaanse FC Cincinnati, zo meldt De Telegraaf. Stam wordt in de Ohio de opvolger van Ron Jans die eerder vanwege een aantal uitspraken vroegtijdig het veld moest ruimen.

In de Amerikaanse Major League Soccer ligt voor Stam een contract voor anderhalf jaar klaar, met een optie op nog een seizoen. Stam zal ook een landgenoot als assistent-trainer meenemen. Het is Said Bakkati waarmee hij eerder ook al samenwerkte bij Jong Ajax, Reading en PEC Zwolle. Het betekent wel een voortijdig einde van Bakkati bij Feyenoord. Na het opstappen van Stam bleef Bakkati aan als assistent-trainer van Dick Advocaat. De kleine Generaal had Bakkati graag behouden maar gunt hem de overstap. De inmiddels 73-jarige Advocaat speelde tijdens zijn actieve loopbaan ook in de Verenigde Staten voor Chicago Sting en San Francisco Gales.

Stam en Bakkati zal nauw gaan samenwerken met technisch directeur Gerard Nijkamp, die al eerder de oversteek maakte naar de Verenigde Staten. Nijkamp werkte bij PEC Zwolle ook al samen met het duo Stam/Bakkati. Bij FC Cincinnati staan ook verdediger Maikel van der Werff en aanvaller Siem de Jong onder contract. Ook oud-Eredivisie spelers als Przemyslaw Tyton (ex-Roda JC) en Haris Medunjanin (ex-AZ) staan op de loonlijst bij FC Cincinnati.

Het is nog onduidelijk of Stam zal gaan samenwerken met Jurgen Locadia. FC Cincinnati huurt de 26-jarige aanvaller van het Engelse Brighton. Het is vanwege de Covid-19 pandemie onduidelijk of Cincinnati de optie tot koop zal lichten.