Amiens degradeert, heeft dit impact op transfer Ciss?

Het is nog onbekend of Fortuna Sittard kan cashen op Amada Ciss. Het Franse Amiens SC was bereid meer dan 1 miljoen euro voor de aanvaller uit Senegal neer te leggen. Ondanks eerdere berichten degradeert Amiens deze zomer echter uit Ligue 1.

Amiens SC en Toulouse FC eindigde in het vroegtijdig beëindigde seizoen 2019-2020 als respectievelijk de nummer negentien en twintig van de Ligue 1.  Normaliter betekent dat degradatie. Door een uitspraak van een Franse rechter mochten beide clubs echter hopen op lijfsbehoud en in het seizoen 2020-2021 een competitie van 22 clubs op het hoogste niveau in Frankrijk. De Franse clubs stemden vandaag in grote meerderheid (74,49%) echter voor een competitie van 20 clubs en dat is slecht nieuws voor Amiens en Toulouse.

In de Ligue 1 van 2020-2021 moeten Amiens en Toulouse plaats gaan maken voor Lorient en RC Lens. De vraag is nu wat voor impact dat heeft op de transfer van Amadou Ciss van Fortuna Sittard naar Amiens. De Franse club had al een akkoord met Fortuna Sittard maar onderhandelde nog over de persoonlijke voorwaarden. Een degradatie naar het tweede niveau betekent ook fors lagere inkomsten uit onder andere televisiegelden.