Anderlecht heeft Sandler niet meer nodig

De toekomst van Philippe Sandler ligt niet bij Anderlecht. De Belgische topclub huurde onze landgenoot afgelopen seizoen van Manchester City. Voor komend seizoen kiest Anderlecht voor andere opties.

Derrick Luckassen verlengde gisteren zijn contract bij PSV tot de zomer van 2023. De verdediger werd direct weer voor een seizoen verhuurd aan Anderlecht. Paars-Wit huurde Luckassen het afgelopen seizoen ook al van PSV. De verwachting was dat Anderlecht ook weer zou aankloppen bij Manchester City voor Sandler. Belgische media schrijven dat dat niet het geval is.

Anderlecht heeft namelijk al heel wat verdedigers op de loonlijst staan. De gevallen Belgische topclub wil graag afscheid nemen van een aantal duurbetaalde krachten. Vooral het salaris van Bubacarr Saneh van ruim 800.000 euro drukt zwaar op de Brusselse begroting. Anderlecht vreest dan ook dat het een hels karwei wordt deze miskoop te lozen. Er zullen weinig clubs zijn die een dergelijk salaris willen ophoesten. Laat staan dat het bereid zal zijn om de eerdere transfersom die Anderlecht betaalde, ruim acht miljoen euro, te betalen.

Ook andere verdedigers als Josué Sa, Antonio Milic, Elias Cobbaut en James Lawrence mogen uit Brussel vertrekken. Anderlecht heeft met de komst van Luckassen en captain Vincent Kompany twee volwaardige opties. Daarnaast ontwikkelt Marco Kana (17) zich stormachtig. Hij kwam afgelopen seizoen al tot vijftien duels in de Pro League. Op de bank denkt Anderlecht in eerste instantie aan Ognjen Vranjes en Hannes Delcroix. Laatstgenoemde speelde vorig jaar nog op huurbasis van RKC Waalwijk. De Brabanders hadden hem graag langer behouden maar Anderlecht gaat hier ondanks eerdere berichten vooralsnog niet in mee. Mogelijk dat hier de laatste fase van de transfermarkt nog verandering in komt.