Anderlecht licht optie op Luckassen niet

Bron: Marco Oomen Fotografie

Anderlecht heeft definitief aan PSV laten weten dat het de koopoptie van Derrick Luckassen niet gaat lichten. De Belgische topclub had tot 31 mei de tijd de optie wel of niet te lichten. Het was al de verwachting dat Anderlecht de optie niet zou lichten en ging proberen om een lagere transfersom te bedingen.

De Belgische topclub had de optie om Luckassen voor vijf miljoen euro van PSV over te nemen. Het is niet uitgesloten dat Anderlecht alsnog bij PSV gaat aankloppen. De toekomst van Luckassen ligt in ieder geval niet in Eindhoven en PSV zou bereid zijn om mee te denken. Luckassen heeft sinds zijn komst in de zomer van 2017 de hoge verwachtingen nooit kunnen inlossen. Tussentijds werd Luckassen verhuurd aan Hertha BSC en dit seizoen Anderlecht. Luckassen heeft in Eindhoven nog een contract tot de zomer van 2022.

Anderlecht is onverminderd op zoek naar een verdediger. Het ziet deze zomer namelijk naast Luckassen (PSV) ook Philippe Sandler (Manchester City) na een huurovereenkomst terugkeren. Over beide spelers was Anderlecht tevreden.