Anderlecht wil ook volgend jaar Nederlandse verdediger

Speelt er ook komend seizoen nog een Nederlandse verdediger voor RSC Anderlecht. Het afgelopen seizoen speelde zowel Derrick Luckassen en Philippe Sandler in Brussel. De Belgische topclub wil volgend jaar graag door met één van de twee, maar kijkt ondertussen ook naar alternatieven.

Anderlecht huurde het afgelopen seizoen Derrick Luckassen van PSV. Blauw-wit kon de verdediger voor 5 miljoen euro overnemen van PSV. Anderlecht besloot de koopoptie niet te lichten en hoopt goedkoper in Eindhoven te shoppen. PSV is bereid mee te denken omdat Luckassen geen toekomst meer in het Philips Stadion heeft. Een vertrek van Luckassen geeft het PSV van de nieuwe trainer Roger Schmidt ook weer mogelijkheden op de transfermarkt. Luckassen zou tussen de 2 en 3 miljoen euro moeten kosten.

Philippe Sandler maakte op huurbasis juist de overstap van Manchester City naar Anderlecht. De oud-speler van PEC Zwolle kan opnieuw worden gehuurd. De vraag is alleen of dat interessant is voor Anderlecht. De financiële situatie is dat Anderlecht graag weer meer kapitaal op het veld wil hebben, gekoppeld aan enkele ervaren krachten. Anderlecht onderzoekt de mogelijkheden voor Sandler, maar het ligt voor de hand dat hij terugkeert naar Manchester City om later in de transferperiode opnieuw te worden verhuurd.

Tegelijkertijd kijkt Anderlecht ook naar alternatieven. Zo zou er belangstelling zijn voor de Braziliaanse verdediger Lucas Silva Melo. De twintigjarige verdediger speelde dit seizoen al in de Jupiler Pro League voor KV Kortrijk. Die club huurde hem van Eintracht Frankfurt. De Bundesliga club zou naar verluidt openstaan voor een transfer.