Anthony Musaba twijfelde geen moment over Monaco

Credits: Marco Oomen Fotografie

Van de Keuken Kampioen Divisie naar de top van de Ligue 1. Van Nijmegen naar vorstendom Monaco. Het kan verkeren. Voor de negentienjarige Anthony Musaba is een droom werkelijkheid geworden. Hij verruilt voor 2 miljoen euro NEC voor AS Monaco.

Musaba is blij met zijn transfer en twijfelde geen moment. Musaba in gesprek met de NOS: “Zo’n kans krijg je geen twee keer. Die moet je pakken. Ik heb niet getwijfeld. Ik ben pas 19, maar als je als jonge speler de kans krijgt om je te bewijzen in zo’n competitie, moet je niet twijfelen over zo’n aanbieding. Ik ben er mentaal klaar voor, heb vertrouwen in mezelf en weet dat ik het kan.”

De buitenspeler vervolgt: “Ze waren heel duidelijk naar mij, m’n zaakwaarnemer en mijn familie. Daar heb ik het allemaal goed mee besproken. Monaco heeft de laatste jaren veel jonge spelers aangetrokken die ook een kans krijgen in het eerste. Dat is belangrijk voor mij.”

Naast speelminuten in het eerste elftal van Monaco hoopt Musaba ook op Oranje. Hij heeft inmiddels al een keuze gemaakt voor Nederland. Op basis van zijn roots kan hij ook voor Congo uitkomen. Musaba: “Ik hoopte afgelopen seizoen al op een oproep voor Oranje onder 20. Dat is helaas niet gelukt, maar nu ik bij Monaco speel hoop ik daar alsnog op. Ik mag ook voor Congo spelen, maar ik heb de keuze al gemaakt dat ik voor Oranje wil gaan.”