Argentijnse spits op weg naar Feyenoord

Feyenoord krijgt er op korte termijn een extra aanvallende spits bij. Volgens het Algemeen Dagblad is Lucas Pratto onderweg naar De Kuip. De aanvaller moet worden gehuurd van River Plate met een optie tot koop.

De 32-jarige Pratto heeft al heel wat clubs achter zijn naam staan. Eerder speelde hij voor Boca Juniors, Tigre, FC Lyn Oslo, Union de Santa Fe, Universidad Católica, Genoa, Vélez Sarsfield, Atlético Mineiro en São Paulo. De afgelopen jaren was hij actief voor de Argentijnse topclub River Plate. Daar is hij op dit moment geen vaste waarde. Feyenoord biedt hem nu de kans om zich opnieuw in Europa te bewijzen. Pratto speelde vijf keer voor het nationale team van Argentinië.

Trainer Dick Advocaat drong al langer aan op extra aanvallende opties. Nicolai Jørgensen verkeert uit vorm en is geregeld geblesseerd. Daarnaast zit het jonge Slowaakse talent Robert Bozeník nog in de ziekenboeg. De jonge Naoufal Bannis is fysiek nog niet in orde. Mogelijk dat Feyenoord de jonge Bannis nu wil verhuren.

Het is onbekend hoeveel Pratto moet kosten wanneer Feyenoord de optie tot koop wil lichten. Pratto heeft bij River Plate nog een contract tot de zomer van 2022. In 2018 betaalde River Plate voor Pratto nog 11,5 miljoen euro aan het Braziliaanse São Paulo.