Arjan Swinkels weet van geen ophouden

Foto credits @kvmechelen

Arjan Swinkels was een boegbeeld bij Willem II. Bij KV Mechelen groeide hij uit tot publiekslieveling. Toch zit de 35-jarige verdediger vooralsnog zonder club. Lang zal dat mogelijk niet duren.

Swinkels speelde twee seizoenen bij KV Mechelen. Hij werd een van de publiekslievelingen Achter de Kazerne. “Het heeft echt geen zin om bij de pakken neer te blijven zitten”, vertelt Swinkels aan het Belgische Voetbalkrant.com. “Het is wat het is en je moet gewoon verder! Ik ben niet actief op sociale media, dus qua steunbetuigingen viel het allemaal best mee.”

Bij een groot aantal clubs is de voorbereiding begonnen. Nog niet voor Swinkels. “Ik moet zeggen dat het kriebelt. Ik wil ook terug beginnen. Ik voel me trouwens erg goed. Ik loop en mountainbike erg vaak, dus de basis zit wel goed. Al is dat uiteraard helemaal anders dan specifieke voetbaltrainingen. Ik onderhandel op dit moment nog over punten en komma’s met een club, maar het gaat zeker de goede richting uit. Maar ik kan en wil er niets over kwijt zolang de handtekeningen niet gezet zijn. Tot dan zal ik uiteraard ook nog niet trainen bij de club. Of het een Belgische club is? Dat zal hopelijk snel blijken (lacht). Ik hoop maar dat het snel helemaal rond is.”

Swinkels denkt nog niet aan een afscheid. “Tijdens de lockdown dacht ik wel eens: “Wat lopen en fietsen, dat is ook niet slecht”. Maar al snel werd het voor mezelf erg duidelijk dat ik nog niet klaar ben om te stoppen met voetballen. Ik verlang ernaar om weer te trainen en wedstrijden te spelen. Mijn intrinsieke motivatie is nog erg groot. Groter dan bij veel andere spelers, heb ik de voorbije jaren ondervonden.”