Arjen Robben keert terug in de Eredivisie

Credits: Marco Oomen Fotografie

Arjen Robben komt terug uit zijn voetbalpensioen. De 36-jarige aanvaller maakt zijn rentree bij FC Groningen. Robben is al wekenlang in training met als doel om bij de voorbereiding op het seizoen 2020-2021 aan te kunnen sluiten bij FC Groningen.

Op zondag 28 juni zal in een persconferentie vanuit FC Groningen een verdere toelichting worden gegeven hoe Arjen Robben een traject bewandeld richting een terugkeer. Robben op de website van FC Groningen: “De club kan in deze periode alle hulp gebruiken om goed door de coronacrisis te komen. Zelf heb ik ook meegedaan aan verschillende acties en daarnaast erover nagedacht wat ik nog meer zou kunnen doen voor onze FC. De laatste weken heb ik veelvuldig overleg gehad met mensen binnen de club en misschien nog wel het meest geluisterd naar de actie van de supporters: ‘Arjen, volg je hart!’… Een terugkeer als speler van FC Groningen. Het begon te kriebelen en nu is het mijn missie. Ik werk aan een comeback als voetballer. Bij de FC. Of dit lukt, weet ik nu nog niet. Wat ik wel weet, is dat het aan mijn inzet en motivatie niet zal liggen. Het is nu mijn droom om weer in het shirt van FC Groningen te spelen.”

De persconferentie is morgen vanaf 14.30 uur live te volgen op de website van FC Groningen. Ook Fox Sports zal de persconferentie live uitzenden. Hans Kraaij jr. zal live verslag doen. Naast Arjen Robben zal ook technisch directeur Mark-Jan Fledderus aanschuiven. Arjen Robben maakte al op jonge leeftijd al zijn debuut voor FC Groningen. Als achttienjarige verruilde hij al FC Groningen voor PSV. Later kwam Robben uit voor Chelsea, Real Madrid en Bayern München. Robben kwam 96 keer uit voor het Nederlands Elfal.