Arne Slot na ontslag: ‘Een harde klap’

Zo onverwacht als de geruchten rond Slot en Feyenoord er kwamen, zo snel nam AZ afscheid van haar trainer. De 42-jarige coach heeft nu ook zijn verhaal gedaan aan het Algemeen Dagblad.

Vandaag werd Slot van het trainingsveld gehaald en op non-actief gezet. Hij zou hebben verzwegen dat hij in onderhandeling was met Feyenoord om na dit seizoen Dick Advocaat op te volgen. In gesprek met het Algemeen Dagblad kijkt hij terug op de afgelopen uren. Slot: “Een harde klap. Ik heb vanochtend kennis genomen van het feit dat AZ mijn aflopende contract per direct wil ontbinden. Dat een seizoen, waarin we zowel nationaal alsook internationaal nog op alle fronten actief zijn, hiermee voor mij eindigt is een harde klap. Ik kijk terug op een geweldige periode bij AZ en ben de medewerkers, staf en spelers meer dan dankbaar voor de mooie en intense periode die we samen beleefd hebben.”

Slot wil niets loslaten over eventuele verregaande onderhandelingen tussen hem en Feyenoord. Slot: “Aangaande mijn toekomst kan ik enkel aangeven dat AZ op de hoogte was van het feit dat ik mijn aflopende contract niet zou gaan verlengen en dat er concrete interesse van meerdere clubs is. Inhoudelijk wil ik op dit moment niet ingaan op de beslissing van AZ en de concrete interesse van Feyenoord.”

Op vrijdag kwamen de geruchten rondom Feyenoord en Slot voor het eerst in de lucht. Het was het betrouwbare Twitteraccount Feyenoord Transfermarkt dat ermee naar buiten kwam. Later volgden het Algemeen Dagblad en De Telegraaf dat op.