‘AS Monaco koopt NAC-parel, Eredivise vist achter het’

Credits: Marco Oomen Fotografie

Miljoenen voor NAC Breda. Verdediger Jan Paul van Hecke gaat voor een hele mooie transfersom de overstap maken van Noord-Brabant naar het hertogdom Monaco. De topclub van Ligue 1, AS Monaco, heeft met NAC Breda een akkoord bereikt over de transfersom.

BN De Stem stelt dat NAC Breda het bod van circa twee miljoen euro heeft geaccepteerd. Daarmee gaat de 20-jarige verdediger niet direct van de Keuken Kampioen Divisie naar Ligue 1. Volgens BN De Stem is de kans groot dat Van Hecke wordt verhuurd aan FC Utrecht of aan het Belgische Cercle Brugge. Met die laatste club heeft AS Monaco een samenwerkingsovereenkomst. Zelf zou Van Hecke een voorkeur hebben voor speelminuten in de Eredivisie.

Jan Paul van Hecke moet zelf nog tot een vergelijk komen met AS Monaco. Een groot problem wordt hierin niet verwacht. De Monegasken bleken in tegenstelling tot andere clubs wel overtuigd dan wel financieel in staat te zijn om tot een vergelijk met NAC Breda te komen. De voorbije maanden werd Van Hecke in verband gebracht met Feyenoord maar met name AZ en FC Utrecht. Eerder deed FC Utrecht tevergeefs een bod van één miljoen euro op Van Hecke. Achteraf een goede keuze van NAC om dat te weigeren.

Opvallend genoeg speelde Van Hecke niet in de jeugdopleiding van een profclub. Tot 2018 speelde hij nog bij de amateurs van vv Goes. Met de transfer werkt NAC Breda de lopende tekorten van dit en komend seizoen weg.