AS Monaco shopt opnieuw in Keuken Kampioen Divisie

Niet alleen Jan Paul van Hecke (NAC Breda) staat op het punt om een contract te tekenen bij AS Monaco. De Monegasken hebben volgens De Gelderlander ook een mondeling akkoord bereikt met Anthony Musaba. De negentienjarige buitenspeler stond in de belangstelling van een groot aantal clubs maar AS Monaco blijkt de beste papieren te hebben.

Musaba kreeg in de winterstop een rondleiding bij Borussia Dortmund. Ook Bayern München, Juventus, AC Milan, Valencia, Atletico Madrid, Paris Saint Germain en Olympique Marseille hadden belangstelling in de talentvolle aanvaller. Opvallend genoeg werd de belangstelling van Nederlandse clubs niet concreet. Met name Ajax en AZ bekeken de buitenspeler meerdere malen maar raakten vooralsnog niet overtuigd. Musaba hoopt nu bij AS Monaco het tegendeel te bewijzen.

De aanvaller heeft nog een contract tot volgend jaar zomer en levert NEC daarmee een transfersom op. Om die reden wil NEC nog niet concreet ingaan op de belangstelling van Monaco. Algemeen directeur Wilco van Schaik wil nog niets loslaten over een mogelijke transfer. Van Schaik laat aan De Gelderlander in een spraakbericht weten: ‘Ik ga niet meer op namen in. Wij weten wat er speelt en met wie wij spreken. Dat is het belangrijkste. Er is pas sprake van een deal bij witte rook en die is er nog niet.’

AS Monaco was dit seizoen een grijze middenmotor in de Ligue 1. De Monegasken staan er echter om bekend een oog voor talent te hebben. Nog niet zo lang geleden brak Kylian Mbappé bij AS Monaco door. Ook spelers als Youri Tielemans, Thomas Lemar en Fabinho braken door bij Monaco. Nu hopen Van Hecke (NAC Breda) en Anthony Musaba (NEC) hun voetsporen te volgen en daarmee uiteindelijk de stap te maken naar de Premier League of een andere grote club. Musaba speelde in de jeugd bij NEC, trok naar Vitesse en keerde terug naar NEC. Of het nog een derde keer komt tot een terugkeer zal nu de grootste vraag zijn.