Atalanta Bergamo duwt Ajax naar Europa League

Credits: Marco Oomen Fotografie

Ajax speelt na de winter in de Europa League. In de eigen Johan Cruijff ArenA  werd Ajax nauwelijks gevaarlijk. Atalanta Bergamo leunde achterover en kwam eigenlijk niet in de problemen. Het zou uiteindelijk zelfs winnen. Daarmee volgt het groepswinnaar Liverpool naar de knockout fase van de Champions League.

De eerste helft was niet om over naar huis te schrijven. Pas in de slotminuut noteerde Ajax via een kopballetje van Brobbey de eerste echte kans. Naar mate het duel vorderde nam Ajax meer risico. Davy Klaassen noteerde in die fase eigenlijk de enige echte grote Ajax kans. Het inbrengen van Huntelaar moest een slotoffensief gaan opleveren. Het was dan ook een bittere pil dat Ryan Gravenberch kort daarna zijn tweede gele en dus een rode kaart pakte.

Met nog tien minuten te gaan, en een man minder, was de opdracht voor Ajax nog steeds duidelijk. Het moest winnen. Het was echter niet Ajax maar Atalanta Bergamo dat scoorde. Het was een steekpass die de Ajax defensie deed wankelen. Invaller Muriel zou de trekker overhalen nadat hij Onana wist te omspelen. In de resterende minuten had Ajax opnieuw veel balbezit maar werd het niet gevaarlijk.

Ajax gaat dus niet door in de Champions League. De derde plaats geeft als reddingsboei de knockoutfase van de Europa League. Eerder  wist PSV zich daar via de groepsfase van de Europa League voor te plaatsen. Morgen hopen ook AZ en Feyenoord zich te kwalificeren. Daarmee zou de Europa League een Nederlands feestje gaan worden. Ajax koopt daar echter weinig voor. Het had graag nog meer miljoenen willen harken in de Champions League.

Het is voor Ajax een pijnlijke constatering dat het voor het tweede jaar de groepsfase van de Champions League niet weet te overleven. Vorig jaar haalden Chelsea en Valencia meer punten. Dit jaar bleken ook weer twee clubs sterker. Naast Liverpool haalde Atalanta Bergamo ook meer punten. Opnieuw braken de onderlinge duels tegen de beoogde nummer drie Ajax op. Door de uitschakeling beloven het een aantal uitdagende weken voor Ajax en Ten Hag te worden.

1 Trackback / Pingback

  1. Ajax Nieuws Online: Atalanta Bergamo duwt Ajax naar Europa League | Al het Ajax nieuws en video' s

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.