Avontuur in India voor clubtopscorer Roda JC

Een nieuw buitenlands avontuur voor Roland Alberg. De middenvelder verruilt Roda JC voor India. Daar gaat hij spelen voor Hyberabad FC. Roda JC verhuurt Alberg tot het einde van het seizoen aan de club uit de Indian Super League.

Alberg heeft een aflopende verbintenis in Kerkrade en kan in India op zoek naar een nieuwe club. Roda JC was al langer op zoek naar een oplossing voor haar clubtopscorer. Alberg scoorde dit seizoen acht keer in de Keuken Kampioen Divisie maar was geen vaste waarde. Tel daarbij op dat Alberg voor Limburgse begrippen een goed salaris heeft. Dan is het logisch dat Roda JC en Alberg beide naar een oplossing zochten.

Technisch directeur Jeffrey van As van Roda JC: “Roland had nog de ambitie om naar het buitenland te gaan. Met Bouchouari en Pflücke hebben we 2 spelers die zijn rol kunnen overnemen in het team. Met Roland verliezen we wel een speler met scorend vermogen, maar we gunnen hem deze kans en wensen hem veel succes in India.”

Het is niet het eerste buitenlandse avontuur voor Alberg. Eerder was hij al actief in Griekenland, Bulgarije, Turkije en de Verenigde Staten. In Nederland kwam hij naast Roda JC ook uit voor ADO Den Haag en Exelsior. Roda JC wil het vrijgekomen budget graag gebruiken om haar selectie in defensief opzicht te versterken.

https://twitter.com/HydFCOfficial/status/1343505753328345089