‘AZ aast op Terence Kongolo’

Credits: Marco Oomen Fotografie

Terence Kongolo keert mogelijk terug naar de Eredivisie. Volgens het Algemeen Dagblad is AZ met Huddersfield Town in gesprek over een transfer. Kongolo werd het afgelopen seizoen door Huddersfield Town verhuurd aan Fulham. De verdediger raakte echter zwaar geblesseerd.

AZ ziet volgens het Algemeen Dagblad in Kongolo de ideale vervanger van Stijn Wuytens die besloot Alkmaar te verlaten voor een terugkeer naar Belgie. De 26-jarige Kongolo brak vanuit de jeugdopleiding van Feyenoord door in De Kuip. Het leidde ook tot een uitverkiezing van Oranje. Zo maakte hij zijn opwachting op het WK van 2014 in Brazilie. Kongolo zou uiteindelijk naar AS Monaco trekken. Dat werd geen succes. Een verhuurtransfer en later een permanente transfer naar Huddersfield Town brachten Kongolo Premier League voetbal. Huddersfield betaalde in 2018 maar liefst 20 miljoen euro voor de verdediger.

Afgelopen seizoen degradeerde Huddersfield met Kongolo uit de Premier League. Het ambitieuze Fulham, ook actief in de Championship, huurde in januari de linkspoot van Huddersfield Town. Kongolo raakte echter al snel zwaar geblesseerd aan zijn knie. De verwachting is dat het nog wel tot september / oktober zal duren voordat Kongolo weer helemaal fit is.