AZ en Cambuur doen op slotdag zaken

Credits: Marco Oomen Fotografie

AZ heeft op de slotdag van de transfermarkt nog zaken gedaan met SC Cambuur. De 24-jarige Joris Kramer wordt voor de rest van het seizoen verhuurd aan SC Cambuur. In de top van de Keuken Kampioen Divisie mag Kramer de volgende stap in zijn carrière zetten.

Kramer speelde slechts één duel in het eerste elftal van AZ. Wel kwam hij tot 92 duels in de Keuken Kampioen Divisie voor Jong AZ. Daarnaast speelde hij in het seizoen 2016-2017 ook nog eens 36 keer op datzelfde niveau voor FC Dordrecht. Kramer heeft in Alkmaar nog een contract tot het einde van het seizoen. Daarnaast heeft AZ een optie op nog een jaar. SC Cambuur heeft een optie tot koop bedongen.

“We volgen Joris al langer en zijn blij dat we hem eindelijk naar Leeuwarden hebben kunnen halen”, aldus technisch manager Foeke Booy op de website van de Friezen. “Joris is een linksbenige centrale verdediger die niet alleen sterk is in de duels, maar ook comfortabel is aan de bal. Daarnaast is het ook een prettige persoonlijkheid en past hij qua profiel gewoon goed bij onze club.”