AZ en Sevilla eens over Oussama Idrissi

Credit: Eredivisie

AZ raakt dan vlak voor het sluiten van de transfermarkt nog een speler kwijt. Oussama Idrissi op weg naar het Spaanse Sevilla. Beide clubs zijn het al eens geworden over een transfersom van circa 12 miljoen euro plus bonussen. Ook Idrissi is al persoonlijk akkoord met de winnaar van de Europa League.

Idrissi doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord. Zijn definitieve doorbraak kreeg hij in Groningen dat hem toentertijd transfervrij in Rotterdam-Zuid kon oppakken. Idrissi groeide uit tot één van de twee vaste buitenspelers van FC Groningen. Het was dan ook niet gek dat AZ uiteindelijk aanklopte. In Alkmaar speelde hij 69 duels en kwam hij tot 24 duels. Ook leidde dat tot een debuut voor het nationale team van Marokko.

De transfer is nog onder voorbehoud van een medische keuring. Idrissi is inmiddels al afgereisd naar Zuid-Spanje. Vervolgens zal hij zijn handtekening zetten onder een meerjarig contract. AZ gaat niet meer de transfermarkt op. De Alkmaarders legden eerder al Jesper Karlsson van Elfsborg vast.

AZ blijft het daarmee goed doen op de transfermarkt. In voorgaande transferperiodes verkocht het ook Guus Til, Wout Weghorst, Alireza Jahanbakhsh en Vincent Janssen voor veel geld. Het moet worden gezegd dat alleen Weghorst zich tot een vaste basiskracht bij Wolfsburg heeft opgewerkt. Bij Spartak Moskou (Til), Brighton & Hove Albion (Jahanbakhsh) en Tottenham Hotspur (Janssen) zullen zich nog wel eens afvragen waarom er zoveel geld naar Alkmaar ging.