AZ heeft Letschert definitief beet

AZ heeft zich definitief versterkt met Timo Letschert. De 27-jarige verdediger zette vandaag zijn handtekening onder contract tot de zomer van 2023. Er lag eerder al een mondeling akkoord tussen AZ en de verdediger.

Letschert zat zonder club nadat zijn contract bij de Duitse voetbaldinosaurus Hamburger SV was afgelopen. Zodoende was het al mogelijk om na het mondelinge akkoord van vorige week, afgelopen weekend al 45 minuten te spelen in een oefenduel tegen Gent.

De verdediger is blij met AZ: “De faciliteiten zijn top en er wordt heel hard getraind. Iedereen is er echt op gefocust om beter te worden. Zelf wil ik belangrijk zijn voor het team en de jongere jongens helpen. Ik ben zelf pas 27, maar heb al wel de nodige ervaring opgedaan.”

Directeur voetbalzaken Max Huiberts: Na het vertrek van centrale verdediger Stijn Wuytens zijn we enige tijd bezig geweest om een geschikte vervanger te vinden. We zijn bij Timo terecht gekomen omdat we een speler wilden die er direct zou staan en ons sterker zou maken. In die categorie lopen niet veel spelers rond die haalbaar zijn voor AZ. Gelukkig stond Timo er voor open om terug te gaan naar Nederland.”