AZ huurt linksback van Chelsea

AZ heeft zich verzekerd van de diensten van Juan Familia-Castillo. De twintigjarige verdediger wordt voor een seizoen gehuurd van Chelsea.  Daarmee blijft Familia-Castillo in Nederland voetballen. Vorig jaar verhuurde de Engelse topclub hem aan Ajax.

Castillo verruilde de jeugdopleiding van Ajax in 2016 voor Chelsea. Tot een debuut in Londen kwam het nog niet. Toch is het vertrouwen in hem groot. Castillo mocht dan ook onder geen beding definitief vertrekken. De linksback ligt in Engeland nog tot de zomer van 2022 vast. Afgelopen seizoen speelde hij 23 duels voor Jong Ajax en kwam daarin 6 keer tot scoren. De jeugdinternational hoopt nu bij AZ de volgende stap in zijn loopbaan te zetten. In Alkmaar geldt hij als een concurrent voor Owen Wijndal.

“Ik ben super blij met deze stap naar AZ en heb er veel zin in”, aldus de verdediger in gesprek met de website van AZ. “AZ is een van de grote clubs uit Nederland, die elk jaar nog steeds groeit. Ik kan niet wachten om hier te beginnen.”

“Hij past in het profiel dat wij zoeken”, aldus technisch directeur Max Huiberts van AZ. “We hebben met Owen een linksback van het Nederlands elftal. Bij Jong AZ hebben we Maxim Gullit. Dat vonden wij tekort. Daar moest nog iemand bij. Nu hebben we drie spelers voor die twee posities. Waarbij Owen natuurlijk onomstreden is.”

Een optie tot koop was niet mogelijk zo laat Huiberts weten. “We hebben hem in eerste instantie voor de rest van het seizoen gehuurd. We hebben behoorlijk de tijd om te kijken of het ook voor de langere termijn kan, maar dat was op dit moment nog niet mogelijk.”