AZ moet blijven zoeken naar opvolger Wuytens

De zoektocht van AZ naar een opvolger van Stijn Wuytens geeft AZ hoofdpijn. De Alkmaarders zien ook een volgende kandidaat om de Belgische verdediger op te volgen, niet naar Alkmaar komen. Fulham zit namelijk in een pole position om Terence Kongolo van Huddersfield Town over te nemen.

Stijn Wuytens kondigde eerder verrassend aan gebruik te maken van zijn transfervrije status. De Belgische verdediger viel voor de plannen van Lommel, dat met de support van Manchester City snel omhoog wil. AZ gooide daarop een lijntje uit bij Wesley Hoedt. De verdediger wil graag in het buitenland blijven. Nu blijkt ook de 26-jarige Terence Kongolo geen haalbare kaart.

Fulham huurde de viervoudig international in januari van Huddersfield Town. Terenco Kongolo raakte al na twee wedstrijden zwaar geblesseerd. AZ dacht kansen te zien om Kongolo voor een seizoen van Huddersfield Town te huren. Met die club kwam het tot een akkoord, mits het volledige salaris van Kongolo werd overgenomen. Dat is een brug te ver. Nu Fulham is gepromoveerd naar de Premier League wil het Kongolo graag definitief overnemen.

Eerder werd AZ ook al in verband gebracht met Jan Paul van Hecke (NAC Breda). De twintigjarige verdediger lijkt echter te kiezen voor Brighton.