AZ neemt per direct afscheid van Arne Slot

Opvallend nieuws uit Alkmaar. AZ heeft namelijk Arne Slot per direct op straat gezet. De nummer zeven van de Eredivisie geeft geen reden voor het ontslag. Gelet op de geruchten rondom Feyenoord en Slot lijkt dat de voornaamste aanleiding te zijn.

Dit weekend zit de 42-jarige Slot al niet meer bij AZ op de bank tegen FC Groningen. Dat betekent dat Slot’s laatste wedstrijd voor AZ afgelopen donderdag is geweest. AZ speelde toen op eigen veld knap met 1-1 gelijk tegen Napoli. Assistent-trainer Pascal Jansen zal het seizoen in Alkmaar afmaken.

Arne Slot wordt gezien als de kroonprins van het Nederlandse trainersgilde. Er werd gisteren veel gezegd en geschreven over gesprekken tussen Feyenoord en Arne Slot. De oefenmeester wordt in De Kuip gezien als de ideale opvolger van Dick Advocaat. Met dit ontslag lijkt het er op dat AZ niet op de hoogte was van deze gesprekken. Feyenoord lijkt nu op korte termijn Slot aan te kondigen als nieuwe trainer.

In Alkmaar zijn eigenlijk alleen maar verliezers. De stap vanuit de AZ-clubleiding betekent dat er een ontslagvergoeding moet worden betaald aan Slot. De oefenmeester krijgt weliswaar een vergoeding maar is hierdoor ook beschadigd. Slot had in Alkmaar een contract tot 2022. De oefenmeester was de meest succesvolle coach in Alkmaar gemeten naar het winstpercentage. Ondanks de magere seizoensstart dit jaar haalde hij een gemiddelde van 65%.