AZ verrast en haalt Martins Indi terug naar Eredivisie

Niet alleen PSV zorgt vandaag voor een verrassing op de transfermarkt. AZ kondigde namelijk de komst aan van Bruno Martins Indi. De 28-jarige verdediger wordt gehuurd van het Engelse Stoke City. Het is niet bekend of AZ een optie tot koop heeft bedongen. Martins Indi ligt nog tot de zomer van 2022 in Engeland vast.

Martins Indi maakte in 2012 zijn debuut bij Feyenoord. Daar verdiende hij twee jaar later een transfer naar FC Porto. Na 71 duels in Portugal maakte hij de overstap naar Stoke City. Aanvankelijk op huurbasis, later werd hij door de toen nog Premier League definitief overgenomen. In 2018 degradeerde hij met Stoke City naar de Championship. Dit zou zijn derde seizoen op het tweede niveau in Engeland gaan worden.

Ook was Martins Indi jarenlang een vaste waarde bij het Nederlands Elftal. Hij maakte in augustus 2012 zijn debuut in Oranje. Uiteindelijk speelde hij 34 interlands. Onder andere op het WK van 2014 in Brazilië. De laatste interland dateert echter al weer van de zomer van 2017.

In Alkmaar moet Martins Indi voor meer defensieve opties zorgen. Wuytens vertrok uit Alkmaar en voor hem was nog altijd geen vervanger aangetrokken.