AZ zet keeperscaroussel in werking

Credits: Marco Oomen Fotografie

Bij AZ ziet het keepersgilde er komend seizoen heel anders uit. Eerste keus Marco Bizot verandert niet van club, zijn collega’s wel.

AZ maakte vandaag bekend dat het zowel Jasper Schendelaar (19) als Rody de Boer (22) verhuurt aan een club uit de Keuken Kampioen Divisie. Schendelaar gaat aan de slag bij Telstar en De Boer in Doetinchem bij De Graafschap. AZ moest dus zelf ook op zoek naar een betrouwbare stand in van Bizot. Die heeft het uiteindelijk ook zelf gevonden in de Keuken Kampioen Divisie.

De 27-jarige Hobie Verhulst verruilt namelijk Go Ahead Eagles voor AZ. De doelman komt transfervrij over nadat zijn contract niet werd verlengd ondanks dat hij de afgelopen twee seizoenen een vaste waarde was. In Alkmaar lag een eenjarig contract klaar. Verhulst kent AZ al, hij speelde er eerder in de jeugdopleiding. Ook keepte Verhulst voor MVV en FC Volendam.

AZ kondigde daarnaast een contractverlenging aan voor Richard Sedláček verlengd. De twintigjarige middenvelder van Jong AZ tekende in het AFAS Stadion een verbintenis die hem tot medio 2022 bij de club houdt. De Tsjechisch jeugdinternational werd in 2017 door AZ overgenomen van Sparta Praag. Bij Jong AZ was Sedláček het afgelopen seizoen een vaste waarde op het middenveld.

“Ik ben heel blij dat ik mag bijtekenen”, vertelt Sedláček op de website van AZ. “Het eerste seizoen bij AZ was door heimwee en weinig speelminuten moeilijk voor mij. Ik moest vechten voor mijn plek en dat heeft me uiteindelijk alleen maar sterker gemaakt. Ook ben ik erg naar mijn teamgenoten toegegroeid en voel me daardoor nu thuis bij AZ.”