Bankzitter SC Heerenveen nu tegenstander Ajax in CL

Credits: Marco Oomen Fotografie

Van de bank van SC Heerenveen naar de Champions League. Voor Anders Dreyer is dat waarheid geworden. De Deense buitenspeler werd vorig seizoen door SC Heerenveen gehuurd van het Engelse Brighton Hove & Albion. Vanavond staat hij aan de aftrap bij FC Midtjylland – Ajax.

In Friesland wist Dreyer zich niet op te werken tot basisspeler. Dat had alles te maken met de aanwezigheid van Chidera Ejuke en Mitchell van Bergen. In de eerste helft van het seizoen 2019-2020 leverde dat verdeeld over 11 duels 220 speelminuten op. In januari 2020 klopte opvallend genoeg FC Midtjylland aan bij Brighton Hove & Albion. Ook moest er een deal gesloten worden SC Heerenveen om de huurovereenkomst eerder te ontbinden.

Bij FC Midtjylland is de inmiddels 22-jarige aanvaller onomstreden. Vorig seizoen kwam hij tot 16 duels, 4 goals en 6 assists. Dit seizoen staat de teller al op 12 duels (6 goals). Daar zaten ook 2 goals en 2 assists bij in de voorronde van de Champions League. Hij scoorde zowel tegen Young Boys als Slavia Praag. Daarmee plaatste FC Midtjylland zich voor het eerst in haar bestaan voor de groepsfase van de Champions League. In de eerste twee groepsduels was Dreyer basiskracht.

Dreyer in gesprek met Voetbal International: “Waarom het bij Heerenveen niet lukte? Poeh, dat weet ik niet. Misschien omdat ik gehuurd was. Vanuit de club gezien is het dan misschien logisch om de voorkeur te geven aan je eigen spelers, zodat die zich kunnen ontwikkelen. Natuurlijk wilde ik meer spelen, maar het was niet anders.”

1 Trackback / Pingback

  1. Ajax Nieuws Online: Bankzitter SC Heerenveen nu tegenstander Ajax in CL | Al het Ajax nieuws en video' s

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.