Egar Barreto: Teleurgesteld, maar geduldig

NEC haalde afgelopen zomer een verloren zoon terug. Edgar Barreto keerde na jaren afwezigheid maar met een karrenvracht aan ervaring in de Serie A terug zijn Nijmegen. Toch is de terugkeer nog niet zo’n succes als gehoopt.

De inmiddels 36-jarige Barreto speelde tussen 2003 en 2007 bij NEC. De club was toen nog actief in de Eredivisie en Barreto groeide er uit tot international van Paraguay. Na NEC volgde Reggina, Atalanta Bergamo, Palermo en Sampdoria. Hij hield altijd een huis aan in Nijmegen. Deze zomer kwam hij definitief terug. Een half jaar is Barreto geen vaste waarde in Nijmegen. Vandaag stond hij tegen FC Dordrecht echter aan de aftrap. NEC zou met 2-1 van laagvlieger Dordrecht winnen.

Barreto in gesprek met Omroep Gelderland: “Ik ben teleurgesteld, maar wacht op mijn kans. De trainer bepaalt. Ik wil het team altijd helpen, daarom ben ik hier naar NEC gekomen. Ik ben nu fit en moet hard werken. Dat doe ik ook altijd en als je niet speelt, moet je blijven werken. Ik heb in het begin last gehad van mijn rug. Dat kan gebeuren in dit werk. Het is ook altijd moeilijk als je lang niet hebt gespeeld. Ik wacht op kansen voor meer wedstrijden en dat is op dit moment vanaf de bank. Geen probleem.”

Trainer Rogier Meijer snapt de teleurstelling. “Alles wat hij zegt klopt. Hij mag ook teleurgesteld zijn. Deze groep zit heel dicht bij elkaar, zeker qua middenvelders. Ik heb vaak gekozen voor de combinatie Vet – Bruijn omdat Javier met zijn loopvermogen en duelkracht een goede toevoeging is. Dat is de afweging. Nu wilde ik een extra middenvelder omdat ik wist dat Jordy Bruijn veel ruimte zou krijgen achter de spits.”

Vandaag speelde Barreto echter 80 minuten.  Barreto: “Zijn keuzes aan de bal zijn een welkome aanvulling. Eigenlijk is precies gebeurd wat ik dacht dat zou gebeuren. Hij heeft twee jaar niet gespeeld, dat moet je wel meenemen. Maar hij zal zeker nog van waarde zijn. Zoals hij zich opstelt, niets dan respect.”