‘Bas Dost verruilt Eintracht Frankfurt voor Club Brugge’

Opvallend nieuws uit onze buurlanden. Bas Dost staat namelijk op het punt om Eintracht Frankfurt te verruilen voor Club Brugge, zo meldt het Algemeen Dagblad. De 31-jarige aanvaller gaat bij de huidige Belgisch kampioen een contract voor anderhalf jaar tekenen.

Afgelopen zomer was Club Brugge al dichtbij een akkoord met Eintracht Frankfurt. De transfer ketste toen af op de vraagprijs. Inmiddels hebben de clubs uit de Pro League en Bundesliga elkaar wel weten te vinden. Daarmee lijkt een transfer slechts een kwestie van tijd. En dat mag toch opvallend genoemd worden. Dost krijgt met de transfer namelijk geen extra zekerheid. Op dit moment ligt hij tot 2022 vast in Frankfurt, die contractduur ligt nu ook op tafel in Brugge.

Tegelijkertijd biedt Club Brugge hem wel de kans om kampioen te worden. Club Brugge is momenteel koploper van België. Met het Belgische playoff systeem lijkt het met Genk uit te gaan maken wie de nieuwe kampioen gaat worden. Dost wist in zijn loopbaan nog nooit kampioen te worden. Wel wist hij met Wolfsburg eerder de DFB Pokal te winnen, zoals hij met Sporting Lissabon de Portugese beker won. Ook pakte hij in 2012 als spits van SC Heerenveen de topscorerstitel in de Eredivisie.

Daarnaast is Dost na de winterstop met Club Brugge actief in de Europa League. De voormalig speler van FC Emmen, Heracles Almelo, Heerenveen, Wolfsburg en Sporting Lissabon krijgt met Ruud Vormer en Noa Lang ook twee landgenoten als ploeggenoot. Dost scoorde dit seizoen in de Bundesliga 4 keer in 12 duels. Dost bedankte eerder nog als international. Hij speelde achttien keer voor het Nederlands Elftal, dat leverde één doelpunt op.