Bas Dost verruilt Frankfurt definitief voor Brugge

Bas Dost verruilt de Bundesliga voor de Jupiler Pro League. Onze 31-jarige landgenoot maakt zoals verwacht de overstap van Eintracht Frankfurt naar Club Brugge. Bij de kampioen van België ligt er een contract klaar tot de zomer van 2022. Alleen een medische keuring kan een transfer nog doen afketsen. Deze vindt maandag plaats.

Club Brugge heeft de afgelopen jaren haar selectie flink versterkt. Een aanvalsleider met ervaring ontbrak nog. Met Dost heeft Club Brugge deze nu alsnog gevonden. Voor Dost betekent Club Brugge zijn vierde buitenlandse club. Eerder was hij actief bij Wolfsburg, Sporting Lissabon en Eintracht Frankfurt. Met de Belgische club hoopt hij voor het eerst in zijn loopbaan kampioen te worden. Zo’n prijs mist de achttienvoudig international nog. Wel won hij zowel in Duitsland als Portugal de beker. Daarnaast lonkt voor Dost ook een aantrekkelijk salaris. Hij zou in Brugge twee miljoen euro netto gaan verdienen.

Ook zijn honger naar doelpunten zal nog niet zijn gestild. Bij SC Heerenveen en Sporting Lissabon werd Dost topscorer van respectievelijk de Eredivisie en de Liga NOS. Dat kunstje zal hij graag in België willen herhalen. Eintracht Frankfurt incasseert nog een kleine transfersom. Volgens de Belgische krant Het Nieuwsblad gaat het om een bedrag van tussen de 3 en 4 miljoen euro. Afgelopen zomer vroeg Eintracht Frankfurt nog 7 miljoen euro. Frankfurt wil het nu gaan investeren in een nieuwe stand-in voor André Silva.

Met het aantrekken van Bas Dost heeft Club Brugge nu drie Nederlanders onder contract staan. Ruud Vormer is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een boegbeeld in Brugge. Noa Lang verruilde afgelopen zomer juist Ajax voor Club Brugge om meer aan speeltijd te komen. Inmiddels is Lang niet meer bij Club Brugge weg te denken.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1342153354617745408

FC Emmen kan 120.000 euro aan opleidingsvergoeding bijschrijven

Dost kwam in Nederland eerder uit voor FC Emmen, Heracles Almelo en SC Heerenveen. Met name FC Emmen zal een opleidingsvergoeding kunnen opstrijken. Bij een transfersom van 4 miljoen euro betekent het dat FC Emmen 120.000 euro mag bijschrijven. FC Emmen kan het bedrag goed gebruiken in de winterse transferperiode. Heracles en Heerenveen krijgen ieder 40.000 euro.