Bayern komt met verhoogd bod voor Dest

FC Barcelona heeft zich vandaag officieel bij Ajax gemeld voor Sergiño Dest, zo meldt de NOS. Volgens Duitse bronnen, onder andere het Duitse Sky, heeft Bayern München mede hierdoor haar bod op de rechtsback verhoogd.

Aanvankelijk wilde Bayern niet verder gaan dan vijftien miljoen euro. Een eerste bod bedroeg zelfs tien miljoen euro. Nu ook FC Barcelona zich heeft gemengd in de strijd om de Amerikaans international is dat bod verhoogd naar ‘iets onder de twintig miljoen euro’. Ajax heeft een veel hogere transfersom in gedachte en hoopte dan ook op opbieden door beide Europese grootmachten. Dest heeft echter zijn zinnen gezet op een transfer naar Bayern. Er is inmiddels al een akkoord bereikt over een vijfjarig contract. De in Almere geboren back krijgt in Beieren alle tijd om zich aan te passen.

Dest heeft zijn zinnen gezet op een transfer. Ondanks zijn leeftijd (19) denkt de Amerikaans international dat een transfer naar Bayern niet elke zomer voorbij zal komen. Voor Bayern München is een eventuele komst van Dest ook commercieel interessant. De voetbalmarkt in de Verenigde Staten is booming en Dest is één van de groeibriljanten bij Team USA.