Bayern München zet belangstelling in Dest door

Credits: Marco Oomen Fotografie

Ajax moet steeds meer rekening gaan houden met een vertrek van Sergiño Dest. Volgens het Algemeen Dagblad zet Bayern München door en heeft het bijna een akkoord met Ajax over de transfervoorwaarden.

De in Almere geboren maar voor de Verenigde Staten uitkomende Dest had eerder al zijn zinnen op een vertrek uit Amsterdam gezet. Bayern München lijkt daarbij nog steeds in poleposition. FC Barcelona wil zich in de strijd gaan mengen maar lijkt te laat te komen. De Catalaanse broodheer van Ronald Koeman heeft rechtsback Nélson Semedo verkocht aan Wolverhampton Wanderers. Met het vrijgekomen geld wil FC Barcelona de selectie op meerdere posities versterken.

Champions League winnaar Bayern München nadert een akkoord. Het Algemeeen Dagblad stelt: ‘Van een akkoord was gisteren nog geen sprake, maar het gat tussen vraag en aanbod wordt wel steeds kleiner’. Aanvankelijk bood Bayern München 15 miljoen euro, terwijl Ajax aan ruim 25 miljoen euro dacht. Nu zouden beide partijen afstevenen op een deal van 20 miljoen euro met nog een variabele beloning van 5 miljoen euro.