Bayern München zet door in strijd om Dest

Sergiño Dest heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar Bayern München. De contacten tussen Dest en de Duitse topclub dateren al van februari van dit jaar en zijn de afgelopen weken nieuw leven in geblazen. De Ajax back wil dan ook niets liever dan naar Beieren trekken.

De Telegraaf schrijft dat de voorkeur van Dest ook uit een bepaalde mate van zekerheid komt. Op dit moment is Dest een van de sterkhouders in het nationale team van de Verenigde Staten. Dat zorgt er voor dat de back niet als een nobody bij Bayern binnenkomt. Daarnaast is het maar de vraag of Bayern München in de toekomst ook nog interesse heeft.

Bayern Munchen gaat met het geld van Thiago Alcantara de markt op. De Spaanse middenvelder staat op het punt om Bayern voor 30 miljoen euro te verruilen voor Liverpool. Inmiddels bood Bayern al 15 miljoen voor Dest aan Ajax. Ajax heeft ingezet op 20 miljoen euro plus 5 miljoen euro aan bonussen. Het aanbod van Ajax aan Dest voor een nieuw contract heeft de back al terzijde geschoven. Hij heeft zijn zinnen gezet op Bayern.