Bednarek verklaart keuze voor vertrek uit Friesland

Foto credits: Lech Poznan twitter

Filip Bednarek hapte enkele weken geleden toe op een aanbod van Lech Poznan. Door die keuze zit SC Heerenveen nu zonder eerste keepers. Immers ook de andere selectiekeepers, Warner Hahn en Trevor Doornbusch, besloten hun aflopende verbintenissen niet te vertrekken.

“Als jongen jaag je een droom na en die droom komt nu uit. De keuze voor Lech is een sportieve, maar ook een emotionele”, aldus de 27-jarige doelman in gesprek met Leeuwarder Courant. De keuze voor Lech Poznan is er niet zo maar eentje. Eerder hing er al iets van de club in zijn slaapkamer. “Een afbeelding van mij en mijn broer (Jan, spelend voor Southampton FC, red.) in het voetbalstadion van Lech Poznan.”

SC Heerenveen had graag met Bednarek door willen gaan. De Poolse doelman in gesprek met Leeuwarder Courant: “Er kwam een aanbieding, mijn zaakwaarnemers deden vervolgens een tegenbod. Daarna zijn de onderhandelingen gestaakt. Heerenveen wilde wachten en nam daarmee het risico zonder keeper te komen zitten. Het is op zakelijk gebied blijven steken.”

De afgelopen twee seizoenen was Bednarek de tweede keuse in Friesland, door blessures van eerste keur Hahn speelde hij zeven duels. “Totdat Warner geblesseerd raakte, had ik nooit echt zicht op speeltijd. Hij hoefde nooit bang te zijn om wissel te worden. Terwijl ik toch geen koekenbakker ben. Zou ik helemaal niet in actie zijn gekomen, dan had ik de eerste de beste aanbieding van Heerenveen waarschijnlijk gepakt.”