Belangstelling in Kerk neem toe

FC Utrecht moet serieus rekening gaan houden met een vertrek van Gyrano Kerk. Inmiddels is er volgens De Telegraaf een tweede Italiaanse club die zich officieel bij FC Utrecht heeft gemeld.

Na Hellas Verona heeft nu ook het ambitieuze Cagliari zich in de Galgenwaard gemeld. Het zou volgens De Telegraaf zelfs een bod hebben uitgebracht. FC Utrecht wil alleen meewerken aan een transfer als de absolute hoofdprijs zich zal voordoen. Die wordt geschat op circa 10 miljoen euro. Toch meldt De Telegraaf dat de nummer negen en nummer veertien van het afgelopen Serie A seizoen ‘serieuze biedingen’ hebben gedaan. Cagliari wil dit seizoen geen modderfiguur in de Serie A slaan. De club uit Sardinië hengelde deze transferperiode Marko Rog (Napoli) en Giovanni Simeone (Fiorentina) al binnen. Diego Godín moet op korte termijn volgen. Oud-PSV’er Gastón Pereiro trok in januari al naar de club.

De grote vraag is of niet nog meer clubs zich nu in de Galgenwaard gaan melden. Eerder werd bijvoorbeeld ook de Schotse topclub Celtic en een aantal Championship clubs met Kerk in verband gebracht. De 24-jarige aanvaller ligt nog voor drie seizoenen vast in de Domstad. Kerk was afgelopen seizoen in dertig officiële duels goed voor elf goals en twaalf assists.