Belgisch avontuur Bertrams en Ippel voorbij

Het Belgische avontuur voor Jesse Bertrams en Ricardo Ippel is voorbij. Lommel SK heeft de doorlopende contract in goed overleg beëindigd. Lommel SK werd deze zonder Manchester City overgenomen. Dat luidde direct ook het einde in van onze landgenoten.

De ambities van Lommel SK en Manchester City zijn groot. De club moet op korte termijn terugkeren naar het hoogste niveau van onze Zuiderburen. De Eerste Klasse A, ook wel de Pro League genoemd. Zo werd aan Slavia Sofia 2,3 miljoen euro neergeteld voor achttienjarige Filip Krastev. Ook voor Ishak Talal Boussouf (19), Manfred Ugalde (18), Jordan Attah Kadiri (20) werd voor ieder circa 1 miljoen euro overgenomen. Daarnaast wist Lommel ook Arno Verschueren (NAC Breda) en niet te vergeten Stijn Wuytens (AZ) te verleiden tot een overstap naar het tweede niveau van België.

Gisteren op de slotdag van de Belgische transfermarkt kwamen nog drie extra huurlingen naar Lommel.  Het betrof de Engelse doelman Daniel Grimshaw maar ook Thomas Agyepong en Mohammed Aminu. Zowel Agyepong en Aminu werden eerder door Manchester City aan NAC Breda verhuurd. Agyepong werd later nog verhuurd aan Hibernian FC en Waasland-Beveren. Inmiddels is hij ook international van Ghana.

Bertrams (25) en Ippel (30) hadden beide nog een contract tot volgend jaar zomer. Als transfervrije spelers mogen ze nu op zoek gaan naar een nieuwe club. Doelman Bertrams speelde voor Jong PSV en Cambuur 47 duels in de Keuken Kampioen Divisie. Ippel speelde voor Willem 43 duels in de Eredivisie. Daarnaast speelde hij ook nog eens 156 duels in de Keuken Kampioen Divisie voor Willem II én MVV. In 2019 verruilde hij MVV voor Lommel SK.