Belgisch international voor PSV Vrouwen?

Marco Oomen Fotografie

De selectie van PSV Vrouwen kreeg met de terugkeer van twee Oranje Leeuwinnen een enorme kwaliteitsimpuls. Sari van Veenendaal (Atletico Madrid) en Mandy van den Berg (Valencia CF) keerden immers terug naar Nederland. Mogelijk komt daar een Belgisch international bij.

In Belgische media wordt Tessa Wullaert in verband gebracht met een overgang naar PSV. De Belgische aanvalster vertrekt deze zomer bij Manchester City. De Red Flame staat in de belangstelling van clubs uit Spanje waaronder Atlético Madrid maar lijkt vrijwel zeker naar België of Nederland te verkassen. Ook haar oude club Anderlecht wordt genoemd. PSV moet op zoek naar offensieve versterking. De goaltjesdief van de afgelopen twee seizoenen, Katja Snoeijs, vertrekt immers naar Bordeaux.

Mogelijk is het dus de 27-jarige Wullaert die die lege plek gaat invullen. Een beslissing wordt snel verwacht. Wullaert in gesprek met Het Laatste Nieuws: “Meer en meer gaat het wel richting een beslissing. Maar de coronacrisis heeft wel wat roet in het eten gegooid. De onderhandelingen zijn veel later van start gegaan en ze zijn ook nog altijd bezig. Het kan zijn dat er volgende week een beslissing valt, maar mogelijk ook niet.”

Corona speelde ook een rol. “Ik ben de voorbije periode meer thuis geweest en heb ook meer tijd gehad om na te denken over wat ik zelf belangrijk vind. Daarom neig ik wel richting een beslissing. Dat kan heel snel gaan, maar net zo goed ook nog wel wat tijd in beslag nemen. Eventueel zal mijn beslissing in België liggen, maar er zijn ook nog buitenlandse opties. Maar áls ik terug in België kom voetballen, dan zal het richting Anderlecht gaan.”

“Ik heb altijd gezegd dat ik graag nog eens in Spanje zou gaan voetballen. Daar blijf ik ook bij. Die technische competitie trekt me aan en moet me zeker ook liggen. Ooit zal ik daar eventueel wel nog eens spelen. Maar de voorbije maanden in België hebben sowieso wel een rol gespeeld in mijn beslissing. Vorig jaar zou ik dat niet gedacht hebben, maar je groeit als persoon en sommige dingen worden gewoon belangrijk. Afbouwen wil ik echter nog niet. Mijn beste jaren zitten er nog aan te komen en ik wil nog veel bereiken. Ook met de Flames.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Ending (too soon) another memorable season @mancity . Thank you to everyone involved and stay safe 😊⚽️💙

Een bericht gedeeld door Tessa Wullaert (@wttessa) op