Belgische club Dennis de Nooijer failliet

Marco Oomen Fotografie

KSV Roeselare bestaat niet meer. De Belgische club werd in 2019 al eens failliet verklaard maar mocht uiteindelijk toch aanblijven. Nu kreeg het deze zomer opnieuw geen proflicentie en moest het noodgedwongen op het hoogste amateurniveau opnieuw beginnen. Daar gaat het nu niet meer van komen.

Roeselare op de eigen website: “De club heeft in de laatste dagen uitgebreid en moedig geprobeerd te zoeken naar een oplossing. Er waren drie opties, die in de loop van de dag allen zijn afgehaakt door gebrek aan tijd. Daarom zal de Raad van Bestuur deze avond moeten beslissen om de boeken neer te leggen. Zo zal er straks een einde komen aan stamnummer 134.”

Voor komend seizoen had Roeselare al onze landgenoot en oud-prof Dennis de Nooijer gestrikt als assistent-trainer. Ook diens zoon Mitchell de Nooijer en de 30-jarige aanvalsleider Denis Mahmudov zitten nu zonder club. Mahmudov speelde in het verleden eerder voor onder andere PEC Zwolle, Sparta, Telstar, FC Dordrecht en Excelsior. Mogelijk dat hij nu opnieuw zal opduiken in de Keuken Kampioen Divisie.

In 2006 ging Roeselare nog Europa in. Onze landgenoot Dennis van Wijk was drie verschillende periodes trainer van Roeselare. In 2009 was er met Collins John, Sherjill Mac-Donald, Arturo ten Heuvel en Sergio Hellings een flinke Nederlandse enclave. Ook speelde er toen nog een jonge Ivan Perišić die later furore maakte voor Club Brugge, Borussia Dortmund, Inter en Bayern München.