Belgische topclub meldt zich voor Cyriel Dessers

Credits; Fox Sports

De toekomst van Cyriel Dessers ligt mogelijk in de Belgische Pro League. Volgens Tubantia en een aantal Belgische media wil namelijk KRC Genk de topscorer van de Eredivisie bij Heracles Almelo losweken. Makkelijk gaat dat niet worden. Heracles Almelo denkt namelijk aan een transfersom van maar liefst zes miljoen euro.

Dessers mislukte bij FC Utrecht maar bloeide na zijn transfer naar Heracles in Almelo weer helemaal op. In het afgebroken seizoen 2019-2020 eindigde hij samen met Feyenoord captain Steven Berghuis bovenaan op de topscorerlijst van de Eredivisie. Beide scoorden 15 keer. Het kwam zelfs tot een voorselectie voor het nationale team van Nigeria. Tot een debuut kwam het voor Dessers, die ook de Belgische nationaliteit heeft, nog niet. Covid-19 gooide roet in het eten.

Inmiddels heeft KRC Genk, in 2018 nog kampioen bij onze Zuiderburen, al een eerste bod gedaan. Heracles Almelo heeft dat geweigerd. Volgens Het Belang van Limburg heeft dit weekend een tweede bod gedaan. Ook bij dat bod was Heracles Almelo nog niet bereid om met Genk om de tafel te gaan. In Belgische media wordt gespeculeerd op een vraagprijs rond de 6 miljoen euro. Dat zou voor Heracles Almelo een record zijn.

Een hoge transfersom vragen aan Genk is overigens zo gek nog niet. De Belgische topclub draaide een teleurstellend seizoen in de Pro League, maar cashte de afgelopen twee transfersperiodes wel flink op de transfermarkt. Het verkocht spelers als Berge (Sheffield United, 21,5 miljoen), Trossard (Brighton, 20 miljoen), Malinovskyi (Atalanta, 13,7 miljoen) en Samatta (Aston Villa, 10,50 miljoen) voor grote bedragen.

Genk gaf in totaal bijna 40 miljoen euro aan transfersommen uit, terwijl het bijna 80 miljoen euro incasseerde. Een aantal nieuwe spelers hebben nog niet gebracht van wat er verwacht werd. Genk wil nu vers bloed aan de selectie toevoegen en Dessers is daar onderdeel van. Overigens wordt in de Belgische wandelgangen ook Club Brugge met Dessers in verband gebracht. In de winter klopte Celta de Vigo nog aan voor Dessers.