Bestuurlijkse crisis bij voetbalbolwerk Kozakken Boys

Credits: Marco Oomen Fotografie

Opschudding bij een van de grootste bolwerken van het amateurvoetbal. Technisch directeur Kees Spaan is per direct gestopt bij Kozakken Boys. Spaan was maar liefst negen seizoenen aan Kozakken Boys verbonden in deze rol. Aanleiding is een verschil van inzicht met het bestuur.

Het conflict tussen Spaan en het bestuur van Kozakken Boys is ontstaan na de melding van de eerder vastgelegde spits Terence Groothusen dat hij toch niet zou komen. De aanvaller had een aanbod ontvangen van het Duitse Rot Weiss Essen. Ook een andere speler, een verdediger, zou overwegen om toch niet de selectie van Kozakken Boys te versterken vanwege een ander aanbod, onbekend is om wie het ging. Hierop startte Spaan Plan B op en presenteerde hij twee nieuwe spelers.

En toen begonnen de problemen. Zowel de verdediger als Groothusen zouden alsnog blijven. Tegelijkertijd was ook de komst van twee spelers aanstaande. Het bestuur van Kozakken Boys besloot de komst van het nieuwe duo te blokkeren en de presentatie uit te stellen. Kozakken Boys wil in deze tijd namelijk geen onnodige risico’s lopen. Niet veel later besloot Spaan op te stappen.