Beugelsdijk verliest rechtszaak tegen Albert Heijn

Geen kassa voor Tom Beugelsdijk. De verdediger van Sparta Rotterdam heeft een rechtszaak tegen Albert Heijn verloren. Beugelsdijk was van mening dat zijn portretrecht door de supermarktketen is geschonden. Dat bleek niet het geval.

Het is terug te herleiden naar de plaatjesactie van Albert Heijn vorig seizoen. De dertigjarige Beugelsdijk was één van de spelers die door Albert Heijn extra werd uitgelicht. In reclamecampagnes op televisie maar ook in de winkel. De verdediger stelde dat hierbij zijn portretrecht is geschonden. Op het eerste gezicht zou je zeggen dat dat goede promotie voor ADO Den Haag en Beugelsdijk is.

De rechter oordeelt nu dat Beugelsdijk ten onrechte deze claim legde. Dat is niet gek. Er was vanuit de CAO voor Contractspelers een algeheel akkoord voor de voetbalplaatjesactie bij Albert Heijn. Omdat de supermarktketen enkel plaatjes heeft gebruikt en geen enkele andere afbeelding van Beugelsdijk, is Albert Heijn in het gelijk gesteld. Het betekent dat Beugelsdijk moet opdraaien voor de proceskosten van 720 euro.

Voor zover bekend was Beugelsdijk de enige profspeler die een zaak tegen Albert Heijn is begonnen.