Bevestiging vanuit KNVB: Frank de Boer nieuwe bondscoach

Frank de Boer is officieel aangekondigd door de KNVB als bondscoach van het Nederlands Elftal. De Boer is daarmee de opvolger van Ronald Koeman die voor zijn droombaan bij FC Barcelona ging. In Zeist zette De Boer zijn handtekening onder een tweejarig contract.

De vijftigjarige De Boer zal door de contractduur in ieder geval het uitgestelde EK volgend jaar zomer mee gaan maken. Als alles goed verloopt zal De Boer daarna met Oranje in 2022 voor het WK naar Qatar gaan. Na het Europees Kampioenschap is overigens nog wel een evaluatiemoment gepland.

De Boer zit op woensdag 7 oktober voor het eerst bij Oranje in de dug-out. In Amsterdam is dan Mexico voor een vriendschappelijke interland de tegenstander. In het daaropvolgende weekend gaat Oranje op bezoek bij Bosnië en Herzegovina in de Nations League. Enkele dagen later volgt in Bergamo een wedstrijd tegen Italië.

De KNVB kondigde De Boer op ludieke wijze aan:

 

De Boer hoopt bij het Nederlands Elftal zijn trainersloopbaan nieuw leven in te blazen. Na een fantastisch begin bij Ajax, met vier titels, volgde teleurstellende buitenlandse avonturen. Bij Inter, Crystal Palace en Atlanta United wist De Boer de hooggespannen verwachtingen niet waar te maken. Bij Crystal Palace werd hij na 77 dagen ontslagen, bij Inter na 85 dagen. Nu is het aan De Boer om het tegendeel te bewijzen.