Boere verkiest 3. Bundesliga boven Roda JC

Credits: Marco Oomen Fotografie

Een opvallende transfer voor Tom Boere. De aanvaller leek lange tijd op weg naar Roda JC maar kiest voor Türkgücü München. Die club promoveerde al drie seizoenen op rij. Komend seizoen is de club actief in de Derde Bundesliga.

Het afgelopen seizoen speelde Boere ook al in die competitie. Toen namens KFC Uerdingen. De 27-jarige aanvaller scoorde voor die eveneens ambitieuze club 9 keer in 21 duels. Toch trok hij al na een seizoen de deur weer dicht. De oud-speler van onder andere TOP Oss en FC Twente kiest nu weer voor een nieuw avontuur. “Mijn Turkse vriendin en ik kijken er naar uit om in deze prachtige stad te wonen”, vertelt Boere op de website van Türkgücü München. “Ik wilde graag in Duitsland blijven en kijk uit naar deze uitdaging. De club gaf mij een goed gevoel en ik ben overtuigd van de plannen.”

Türkgücü München vertegenwoordigd de overwegende Turkse wijk in de hoofdstad van Beieren. Het contracteerde eerder ook al Alexander Laukart van FC Den Bosch, net als onze landgenoot Erol Alkan. De 26-jarige verdediger is geboren in Amsterdam maar heeft Turkse roots. De oud-speler van FC Dordrecht speelde de afgelopen jaren in Bulgarije voor PFC Beroe Stara Zagora.