Boëtius en St. Juste ook volgend jaar in Bundesliga, Klaassen moet vrezen

Het Mainz van Jerry St. Juste en Jean-Paul Boëtius hebben in de Bundesliga voor een daverende verrassing gezorgd. Het won op bezoek bij Borussia Dortmund met 0-2. Door die drie punten is het vrijwel zeker dat Mainz ook komend seizoen in de Bundesliga actief is.

Mainz begon vandaag in het magische Signal Iduna Park met Jerry St. Juste en Jean-Paul Boëtius in de basis. Voor Boëtius was dit sinds langere tijd weer een basisplaats nadat hij afgelopen weekend bij zijn invalbeurt grote indruk maakte. Jeffrey Bruma behoorde niet tot de selectie. De twee Nederlandse basiskrachten zagen de pas negentienjarige Jonathan Burkardt vandaag in zijn zevende wedstrijd van dit seizoen de score voor Mainz openen. Vlak na rust maakte Jean-Philippe Mateta er via een strafschop zelfs 0-2 van. Die voorsprong kwam niet meer in gevaar. Ondanks dat er vijf keer bij Mainz werd gewisseld, mochten St. Juste en Boëtius de negentig minuten vol maken.

Düsseldorf pakte vandaag in de slotfase nog wel een puntje uit bij RB Leipzig (2-2). Voor Fortuna Düsseldorf en Werder Bremen is de overwinning van 1.FSV Mainz 05 in Dortmund een zware tegenvaller. Voor respectievelijk de nummer zestien en zeventien van de Bundesliga begint het er steeds slechter uit te zien. Mainz heeft nu vijf punten voorsprong op Düsseldorf en zelfs zes punten op het Werder Bremen van Davy Klaassen, en daarnaast ook nog eens een beter doelsaldo. Daarmee is de kans zéér aannemelijk dat een van de beide clubs degradeert uit de Bundesliga, terwijl de andere in een playoff moet spelen tegen de nummer drie van de Tweede Bundesliga voor klassebehoud. Gisteren degradeerde Paderborn al uit de Bundesliga.

Stand onderin
15. Mainz: 32-34 (-22)
16. Fortuna Düsseldorf 32-29 (-28)
17. Werder Bremen 32-28 (-30)

Resterend programma
20-6 Fortuna Düsseldorf – Augsburg
20-6 1.FSV Mainz 05 – Werder Bremen
27-6 Bayer Leverkusen – 1.FSV Mainz 05
27-6 Union Berlin – Fortuna Düsseldorf
27-6 Werder Bremen – 1. FC Köln