Borussia Mönchengladbach komt Nederlandse fans tegemoet

Er zijn niet veel clubs uit de buitenlandse topcompetities met eigen Nederlandse social media kanalen. Sinds deze maand is Borussia Mönchengladbach een uitzondering. Het moet worden gezegd dat de Duitse club zich maar net over de grens bij Venlo bevindt.

Op borussia.de worden we al enige tijd gewoon in het Nederlands welkom geheten. Ook het nodige nieuws wordt in het Nederlands aangeboden. Zo ook de aankondiging van het oefenduel tegen streekgenoot VVV Venlo van aankomende vrijdag in De Koel. Nederlandse en Belgische fans van de Fohlen kunnen voortaan ook op Twitter en Facebook hun club volgen. Onze landgenoot en oud-Gladbach speler Roel Brouwers was verantwoordelijk voor de eerste post:

 

Voor Corona was het Borussia-Park met een capaciteit van 54.067 een mooie toevlucht voor Nederlandse voetbalfans. Het stadion is namelijk op nog geen half uur rijden vanaf Venlo te vinden. Tickets voor een wedstrijd kunnen vooraf online worden besteld en thuis worden uitgeprint. Een ideale club voor een 1-daagse voetbalreis. Bij de Duitse subtopper brak vorig seizoen Marcus Thuram door, het beschikt ook over de Zwitserse doelman Yann Sommer en de Franse goaltjesdief Alassane Plea