Calvin Verdonk trekt naar Portugese verrassing

Calvin Verdonk speelt komende seizoen in de Liga NOS. Op het hoogste niveau van Portugal is FC Famalicão zijn nieuwe werkgever.

De 23-jarige Verdonk zat zonder club nadat zijn contract bij Feyenoord was afgelopen. De linksback speelde het afgelopen seizoen op huurbasis bij FC Twente. Aanvankelijk voor een half seizoen omdat Verdonk begin dit jaar zijn zinnen gezet op een Amerikaans avontuur bij LA Galaxy. Uiteindelijk besloot Verdonk toch bij FC Twente in de Eredivisie aan te blijven.

Nu tekent Verdonk voor vier seizoenen bij FC Famalicão dat afgelopen seizoen op het hoogste niveau van Portugal verraste. Het eindigde na haar promotie naar het hoogste niveau in Portugal direct op de zesde plaats in de Liga NOS. Daarbij greep het net naast Europees voetbal.

De transfer lijkt enigszins opvallend. Dat is het echter niet. FC Famalicão is eigendom van de Quantum Pacific Group. Miljardair Idan Ofer en zaakwaarnemer Jorge Mendes, bekend van onder andere Cristiano Ronaldo, zitten achter de investeringen. Die investeringsclub heeft ook 32% van de aandelen van Atletico Madrid.