Cambuur en De Graafschap hebben goed gesprek met KNVB

De KNVB is nog altijd met De Graafschap en SC Cambuur in gesprek over een mogelijke compensatie vanwege het mislopen van promotie naar de Eredivisie. De nummer één en twee van de Keuken Kampioen Divisie zijn het grootste slachtoffer van het afbreken van het lopende seizoen en het uitblijven van promotie & degradatie.

De komende dagen werken KNVB en beide clubs aan een oplossing. Een mogelijke financiële tegemoetkoming zal worden betaald uit het solidariteitsfonds betaald voetbal, een fonds waar zowel de voetbalbond als de profclubs deel van uitmaken. De Graafschap en Cambuur stelden eerder dat ze ieder door het mislopen van de Eredivisie ruim 2.5 miljoen euro aan inkomsten mislopen.

Directeur Hans Martijn Ostendorp van De Graafschap tegenover het Algemeen Dagblad: “Ik heb begrip gevoeld. Ik mag dan ook spreken van een constructief overleg. We hebben net nog even over de besluitvorming gesproken. Daarna hebben we laten zien waar we nu financieel tegenaan lopen. Eredivisie of eerste divisie scheelt 2 tot 3 miljoen euro in begroting. Maar de kosten zijn ook weer hoger in de eredivisie. Het echte resultaat ligt dus lager. Ik vind het niet netjes om het bedrag te noemen dat we aan de KNVB hebben verteld. De KNVB gaat daar nu wel mee aan de slag.” Ostendorp kan zich zelfs voorstellen dat De Graafschap afziet van verdere stappen mocht de KNVB zich redelijk opstellen. Ostendorp: “Maar dat moet ik natuurlijk met ons bestuur en de raad van commissarissen bespreken.”

Ook zijn collega-directeur van Cambuur, Ard de Graaf, was positief. De Graaf: “De KNVB toonde hierbij ook zeker begrip en bereidwilligheid, maar uiteraard zal één en ander verder moeten worden uitgewerkt. Daar wachten we eerst op voordat we verdere uitspraken doen. En ondertussen houden we alle opties open.” Mogelijke opties zijn in beroep gaan bij de rechter, of hun gelijk proberen te halen bij de ledenvergadering van de KNVB op 18 juni.