Cambuur pikt Pouwels op in Deventer

Foto: Marco Oomen Fotografie

Niet een avontuur in Spanje maar Leeuwarden wordt de volgende halte voor Maarten Pouwels. De boomlange aanvaller tekende vandaag een tweejarig contract bij SC Cambuur. Pouwels stond ook in de belangstelling van Deportivo Alavés uit de Spaanse La Liga.

De 21-jarige aanvaller uit Dalfsen heeft zodoende eindelijk duidelijkheid over zijn toekomst. Namens Go Ahead Eagles scoorde hij in de afgelopen twee seizoenen 7 keer in 32 competitieduels. Toch werd besloten zijn contract niet te verlengen. Een transfervrij vertrek naar Spanje lonkte waar Deportivo Alavés meer dan gewone belangstelling had. SC Cambuur legde hem echter voor twee seizoenen vast met ene optie op nog een seizoen.

Eerder deze transferperiode slaagde SC Cambuur er in om Robert Mühren (Zulte Waregem) definitief vast te leggen. Nu mag Pouwels de concurrentie aangaan met de topscorer van vorig seizoen. “Maarten is een ander type spits dan we nu in de selectie hebben en dat geeft onze staf weer meer mogelijkheden”, aldus technisch manager Foeke Booy. “Met zijn drive en karakter past hij bovendien goed bij de club en onze manier van spelen.”