Cerny hoopt in Enschede op meer vertrouwen

Vaclav Cerny hoopt zijn loopbaan nieuw leven in te blazen. De 22-jarige buitenspeler heeft zich door FC Utrecht laten verhuren aan FC Twente. Cerny verruilde vorig jaar zomer nog Ajax voor FC Utrecht. In de Domstad kon de Tsjech de hooggespannen verwachtingen nog niet waarmaken.

Het afgelopen seizoen kwam Cerny in Utrecht tot slechts drie basisplaatsen.  In de Grolsch Veste hoopt Cerny op meer krediet. “Ik zeg niet dat ik in die wedstrijden goed speelde”, stelt de 22-jarige Cerny in gesprek met Tubantia. “Maar ik was net begonnen, alles was nog nieuw. Geloof me: ik ben de eerste die toegeeft als ik slecht heb gespeeld. Ik ben enorm zelfkritisch. Ik heb nooit enige uitleg gekregen over het hoe en waarom. Na drie wedstrijden was het krediet al weg. Zo snel… Dat heb ik nooit begrepen.”

Een gesprek met de nieuwe trainer Ron Jans veel goeds. Cerny: “Dat gaf vertrouwen. Voor een voetballer is het heel belangrijk op de juiste momenten in je loopbaan mensen tegen te komen die dat vertrouwen in je hebben. Ik hoop hier samen met de club iets moois neer te zetten.”