Cerny voor het eerst bij nationale team Tsjechië

Credits: Marco Oomen Fotografie

De ultieme revanche voor Vaclav Cerny. De buitenspeler is door de bondscoach van Tsjechië opgeroepen voor het nationale team van zijn land. Nog nooit eerder behoorde de 23-jarige buitenspeler tot de selectie.

Na een aantal teleurstellende seizoenen is hij bij FC Twente weer helemaal opgeleefd. Dat is ook bondscoach Jaroslav Silhavy opgevallen. Cerny was eerder al wel jeugdinternational. Nu dus ook bij het nationale elftal. Cerny op de website van FC Twente: “Dit is een heel mooi moment voor mij. Ik heb hier hard voor gewerkt en zie dit echt als een beloning. De laatste tijd ging het erg goed en hoopte ik er al stiekem op. Als je er dan ook daadwerkelijk bij zit, voelt dat geweldig.”

Het was Ajax die hem als vijftienjarig talent naar Nederland haalde. Tot een doorbraak in Amsterdam leidde het niet. Een overgang naar FC Utrecht liep uit in een grote teleurstelling. Dit seizoen verhuurt FC Utrecht de aanvaller aan FC Twente. Daar is hij weer helemaal opgeleefd. Tsjechië oefendag woensdag in en tegen Duitsland. Daarna neemt Tsjechië het voor de Nations League op tegen Israël (15 november) en Slowakije (18 november).